De prachtige oude stijlen van Pathé Tuschinski – het meest iconische theater van Nederland  was niet meer zichtbaar in alle zalen. Zo was zaal 2 de cabaretzaal La Gaîté in de Tweede Wereldoorlog uitgebrand.

Ons bureau kreeg van Pathé opdracht deze zaal te reconstrueren. Helaas waren er nog slechts twee foto’s van de zaal beschikbaar. Gelukkig hadden wij na de laatste restauratie een deel van de ontwerptekeningen van Pieter den Besten gekregen. Dit bestond uit een karton waarop met portlood geschreven stond: “cabaret zaal Tuschinski 1920 Pieter den Besten” met daarop zwart- wit fotootjes van delen van zijn ontwerp. Aan de hand van de twee foto’s van de zaal uit die tijd konden we zien dat de zaal inderdaad via dit ontwerp was uitgevoerd. Kunstenares Liesbeth Stinissen is er in geslaagd deze fotootjes te vertalen tot een nieuw ontwerp voor de zaal. Na uitgebreide studie van het werk van Pieter den Besten zijn de zwart-wit foto’s van de ontwerpen weer tot kleur gebracht. Deze ontwerpen zijn op doek samen met een reconstructie van de lambrisering, zaal betimmeringen en lampen weer in de oorspronkelijke zaal aangebracht.

In het later aan Tuschinski toegevoegde gedeelte (de voormalige Nöggerath bioscoop) en drie zalen zijn wij, samen met DOKA concepts, bezig met de realisatie van een nieuwe inrichting. DOKA concepts heeft hiervoor een interieurvoorstel gemaakt.