Rappange & Partners Architecten is in opdracht van Slokker International B.V. en in Samenwerking met Project Development onderzoek aan het doen naar de herbestemmingsmogelijkheden van het voormalig Klooster Mariënburg te Bussum.

Daarnaast heeft Rappange en Partners de bestaande toestand in kaart gebracht. Wij hebben, op basis van het Poincloud model, in Revit een bouwkundig BIM model opgezet. Dit model zal als uitgangspunt dienen voor het uitwerken van het ontwerp.

Het Oudste gedeelte van Mariënburg is gebouwd in 1875 als bewaarschool en bestond uit één bouwlaag. Later werd het verhoogd met een verdieping en kap. In 1880 is het hoofdgebouw gebouwd als pensionaat en werd er een kapel op de eerste verdieping gerealiseerd. Vier jaar later werd het complex uitgebreid met een naai en bewaarschool. In 1905 werd er aan de noordzijde een vleugel aangebouwd die eveneens als pensionaat ging dienen. Als laatste deel van het complex werd in 1928 de fröbelschool gebouwd als min of meer los staand één laags gebouw met kap.