Beroemd was begin van de vorige eeuw “ de American lunchroom”. Door  de panden Kalverstraat 16, 18 en Jonge Roelensteeg 3 t.m. 21 met elkaar te verbinden ontstond in 1903 een groot restaurant op de begane grond, souterrain en de verdiepingen. De Panden Jonge Roelensteeg  15 t.m. 21 werden gesloopt en vervangen door een verrassend grote en hoge zaal met bijzondere glas in lood ramen aan de zijde van de smalle steeg. In deze steeg werd ook een extra monumentale entree gerealiseerd, welke in zijn geheel bekleed was met bijzondere soorten natuursteen.

In de jaren 60, 70 en 90 werd het pand diverse keren verbouwd tot winkel met daarboven woningen. De grote zaal werd verbouwd tot de voormalige Supperclub.

Wij hebben het pand geheel verbouwd. Op straat niveau, in het verdiepte souterrain en op de hoofd verdieping is een grote winkel gerealiseerd. De winkelruimte heeft een open karakter door de nieuwe lichtkap in het herstelde lichthof en de bijna kolom vrije plattegrond. De grote zaal van de oorspronkelijke American lunchroom is weer in ere hersteld. De dichtgemetselde ramen zijn weer opengemaakt en voorzien van Jugendstil kozijnen, tevens is het oorspronkelijke cassette plafond komt weer in het zicht.

Boven de winkel zijn 7 luxe appartementen gerealiseerd, waarvan twee met eigen lift deze woningen zijn ontsloten door de oorspronkelijke ingang van de American Lunchroom.