Beroemd was begin van de vorige eeuw “ de American lunchroom”. Door  de panden Kalverstraat 16, 18 en Jonge Roelensteeg 3 t.m. 21 met elkaar te verbinden ontstond in 1903 een groot restaurant op de begane grond, souterrain en de verdiepingen. De Panden Jonge Roelensteeg  15 t.m. 21 werden gesloopt en vervangen door een verrassend grote en hoge zaal met bijzondere glas in lood ramen aan de zijde van de smalle steeg. In deze steeg werd ook een extra monumentale entree gerealiseerd, welke in zijn geheel bekleed was met bijzondere soorten natuursteen.

In de jaren 60, 70 en 90 werd het pand diverse keren verbouwd tot winkel met daarboven woningen. De grote zaal werd verbouwd tot de voormalige Supperclub.

Het pand wordt nu geheel verbouwd tot een grote winkel op straat niveau en deels in het verdiepte souterrain en hoofd verdieping. De winkelruimte wordt bijna in zijn geheel kolom vrij, en in het weer opengemaakte lichthof wordt een nieuwe lichtkap gerealiseerd. De grote zaal van de oorspronkelijke American lunchroom wordt weer in ere hersteld. De dichtgemetselde ramen zullen weer worden opengemaakt en worden voorzien van Jugendstil kozijnen en het oorspronkelijke cassette plafond komt weer in het zicht.

Boven de winkel komen 7 luxe appartementen waarvan twee met eigen lift en gebruikmakend van de oorspronkelijke ingang van de American Lunchroom.