In opdracht van Stadsherstel Amsterdam wordt in het centrum van Heemstede aan het Wilhelminaplein 4-6 een bijzonder complex gerestaureerd.
Wilhelminaplein 4-6 is gebouwd in het eerste kwart van de zeventiende eeuw. Het gebouw diende oorspronkelijk als regthuys voor schout Jan van Asch die het pand daarnaast ook als herberg mocht gebruiken. In de executieverkoopakte uit 1707 word voor de eerste maal als naam van de herberg Het Wapen van Heemstede genoemd. Deze functie en naam heeft het pand alle eeuwen erna behouden.
In 1780 werd de trapgevel aan de voorzijde van het pand verwijderd, de kap werd opgetrokken en van een kroonlijst voorzien. In het laatste kwart van de negentiende eeuw werd aan de voorzijde een overdekt terras aangebracht. In het pand bevinden zich nog de oorspronkelijke moer- en kinderbalklagen en de kapconstructie met eiken krommers. Ook de achtergevel dateert uit het begin van de zeventiende eeuw en is van bijzondere historische waarde.
Het door Stadsherstel aangekochte pand wordt momenteel gerestaureerd en verbouwd tot zeven appartementen. Het binnenterrein was grotendeels volgebouwd. Deze latere bouwsels zijn verwijderd, de tuin opgeschoond waardoor er ruimte is voor twee grondgebonden woningen, fietsenbergingen en een gemeenschappelijke tuin. De nieuwbouwwoningen worden opgetrokken in een houtskeletbouw.