In de periode 200-2004 zijn in opdracht van NV Stadsgoed 20 panden aan de Geldersekade in Amsterdam gerestaureerd. Veel van deze panden zijn rijksmonumenten.

Het eerste pand in deze rij is nr. 82. Het werd in 1644 gebouwd als koopmanshuis met een combinatie van woon- en werkruimte in de stijl van de bekende 17de eeuwse bouwmeester Philip Vingbooms. Vooral het driehoekige fronton bovenop de halsgevel en de gevel met Dorische pilasters waren kenmerkend voor Vingbooms.
Reeds voor de oorlog werd dit pand op de lijst van Rijksmonumenten geplaatst. In 1971 werd het pand gekocht door architect J.B. Ingwersen, die het vervolgens gedurende 25 jaar bijna volledig heeft verbouwd en gerestaureerd. Het fronton is teruggeplaatst en de pui van de achtergevel vernieuwd. Het kruiskozijn van de eerste verdieping is een replica van het oorspronkelijke exemplaar dat bijna geheel was vergaan. Na zijn dood in 1996 heeft NV Stadsgoed zijn werk mogen afronden. Nu is elke verdieping afzonderlijk verhuurd, waarbij het oorspronkelijke interieur voor een groot deel in stand is gebleven.

Meer informatie over NV Stadsgoed